puh. +358 9 6803 120 · toimisto@apollonia.fi

Hammaslääkäripäivien ajankohtaisena teemana ”Kestävää terveyttä”

Hammaslääkäripäivien teemana on tänä vuonna ”kestävää terveyttä”. Käsite on laaja ja kattaa monia aihealueita. Kestävä terveys ja terveydenhuolto tarkoittavat ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden huomioimista kaikessa toiminnassa. Lue lisää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ympäristöterveysyksikön ylilääkäri Mikaela Grotenfelt-Enegrenin ajatuksia kestävästä terveydestä Hammaslääkärilehden 10/2023 jutusta.

Kestävyys liittyy kaikkien ja kaikkiin valintoihin arjessa. Myös ammattitaidon jatkuva kehittäminen on osa kestävää terveyttä, ja tähän Hammaslääkäripäivät panostaa laajalla luento-ohjelmalla. Luentoja on monista vaikuttavista hoitokäytännöistä ja työhyvinvoinnista sekä esimerkiksi kestävästä ravitsemuksesta (la 11.11. Äyräpää-sali), hyvistä elintavoista (la 11.11. Grande Semifinale) ja lääkkeiden ympäristövaikutuksista (la 11.11. Koski).

Hammaslääkäripäivät haluaa olla myös kestävä tapahtuma. Apollonia on siirtymässä mobiililipun käyttöön, jolloin voimme luopua isosta määrästä muovikoteloista ja kaulanauhoja. Pienennämme myös paperisen käsiohjelman painosta. Myös osastorakenteisiin on valittu kestäviä ratkaisuja.