puh. +358 9 6803 120 · toimisto@apollonia.fi

Lauantai 14.11.

GRANDE SEMIFINALE: Perttu Pölönen

Sali
Äyräpää
Järjestäjä
Apollonia
Kohderyhmä
Hammaslääkärit ja hoitohenkilökunta
Puheenjohtaja
HLT, EHL Annamari Nihtilä

Perttu Pölöselle on annettu monia titteleitä, kuten keksijä, kirjailija, säveltäjä, puhuja, futuristi ja visionääri. Hänessä yhdistyy kiinnostus teknologiaan, tieteeseen ja taiteeseen. Pölönen on koulutukseltaan Sibelius-Akatemiasta valmistunut säveltäjä, mutta hän on voittanut Euroopan suurimman nuorille suunnatun tutkimuskilpailun (EUCYS). Pölönen on opiskellut Singularity University -ajatushautomossa, NASAn tutkimuskeskuksessa Kaliforniassa ja siellä ollessaan perustanut voittoa tavoittelemattoman järjestön 360ed, joka kehittää lisätyn todellisuuden opetussovelluksia Aasian kehittyville markkinoille, pääosin Myanmarissa. Pertun oma Sävelkello-keksintö on klassinen keksintötarina siitä, kuinka henkilökohtaisesta haasteesta tuli kansainvälisesti palkittu ja patentoitu keksintö. Perttu on valittu luovimmaksi suomalaiseksi Slushissa vuonna 2014 ja huippuyliopisto MIT on listannut hänet 35 lupaavimman alle 35-vuotiaan innovaattorin joukkoon Euroopassa vuonna 2018. Tammikuussa 2020 Pölösen esikoiskirja, Tulevaisuuden lukujärjestys, julkaistiin ja sen ensimmäinen painos myytiin loppuun ensimmäisten viikkojen aikana. Suomen päämedioissa Perttua on kutsuttu lempeäksi älyköksi ja pelottomaksi keksijäksi. Perttu uskoo inhimillisyyden ja poikkitieteellisyyden olevan elintärkeää tulevaisuudessa, vastapainona teknologiselle kehitykselle. Perttu Pölönen on innostava puhuja, joka valaa uskoa tulevaisuuteen. Hän puhuu monipuolisesti tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista – informaatioteknologioista, disruptiosta, työelämästä, koulutuksesta ja vastuullisuudesta. Perttu on saanut erinomaista palautetta kyvystään herätellä ja ravistella yleisöään ajattelemaan isommin. Sille, joka ymmärtää teknologian kehityksen, avautuu koko maailma. Kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista. Pertun tuore kirja Tulevaisuuden lukujärjestys kokoaa yksiin kansiin ne taidot, joilla menestyy tulevaisuudessa. Kirja kannustaa luovuuteen, rohkeuteen, myötätuntoon ja ennakkoluulottomuuteen. Se on kirja sinulle, joka haluat katsoa lähitulevaisuutta rohkeasti eri näkökulmista, haastaa ajatteluasi ja oivaltaa uutta. Pölösen omat kokemukset ja tarinat tekevät siitä elävän, mukaansatempaavan ja uskottavan. Jos kehitämme ja sisäistämme näitä tulevaisuuden lukujärjestyksen taitoja jatkuvan oppimisen hengessä, meillä on hyvät eväät rakentaa uutta hyvinvointia ja parasta versiota koko ihmiskunnasta. Kirjan positiivinen ote luo toivoa tulevaisuuteen eikä sitä ole koskaan liikaa.

09.15 - 10.00
Grande Semifinale
Keksijä, kirjailija, säveltäjä, puhuja, futuristi Perttu Pölönen

Vikatikki(kö?) II

Sali
Äyräpää
Järjestäjä
Apollonia
Kohderyhmä
Perusterveydenhuollon hammaslääkärit
Puheenjohtaja
HLT, EHL Jarno Savolainen

Mikä kaikki voikaan mennä pieleen? Voimmeko parantaa diagnostiikkaamme, jotta hoitomme laatu paranisi? Vikatikki(kö?)-session tavoitteena tunnistaa mahdolliset komplikaatiot, mielellään jo hammaslääkärin tekemän diagnostiikan yhteydessä.Sessio on jatkoa perjantaille.

10.15 - 11.00
Suun kudosnäyte - tuliko hyvä näyte ja oikea diagnoosi?
HLT, EHL Jaana Willberg
11.00 - 11.45
Suu- ja leukakirurginen diagnostiikka:hammasperäinen infektio.Missä infektio etenee? Suun avaus? Päänkääntövaikeudet? Tilan tunnistaminen? Etenemisnopeus? Yleistilan merkitys? Hammas murtumalinjassa
Hammaslääkäri Tessa Sandelin
11.45 - 13.00
Lounastauko
13.00 - 13.45
Hampaan poistoko komplisoisi purentaelimen? Miten purenta muuttuu hampaan poistossa? Rigde preservation protokolla tutuksi? Välittömät komplikaatiot
HLL Petri Iso-Kungas

Röntgendiagnostiikan kertaussessio

Sali
Helminen-Pakkala
Järjestäjä
Apollonia yhteistyössä Nuorten hammaslääkärien yhdistyksen kanssa
Kohderyhmä
Sessio on kohdennettu etenkin nuorille hammaslääkäreille, mutta myös kaikille kertausta kaipaaville
Puheenjohtaja
HLT, EHL Annina Sipola

Kuinka laaditaan lausunto röntgenkuvasta? Mitä anatomisia sudenkuoppia on hyvä tiedostaa kuvia tulkittaessa? Mitä on huomioitava apikaalisia leesioita tarkasteltaessa? Onko yleisimpien kystien ja muiden muutosten diagnostiikka hallussa? Session lopuksi osaamistaan pääsee testaamaan diagnostiikkavisailulla.

10.15 - 11.00
Röntgenkuvan systemaattinen tulkinta ja lausunnon rakentaminen
HLT, EHL Elmira Pakbaznejad Esmaeili
11.00 - 11.45
Kariesdiagnostiikkaa. Apikaaliset leesiot ja niiden paraneminen röntgenkuvissa
EHL Tuomas Pakkala
11.45 - 12.45
Lounastauko
12.45 - 13.30
Yleisimmät kystat, tuumori ja luusairaudet sekä pahanlaatuisten muutosten merkit
EHL Veli Matti Vartiainen
13.30 - 14.30
Radiologian diagnostiikkavisailu
HLT, EHL Annina Sipola , EHL Ani Lakoma

Nuoret maailman muutoksessa

Sali
Koski
Järjestäjä
SHS Kustannus Oy
Puheenjohtaja
HLT, EHL Päivi Rajavaara

Suurimmalla osalla Suomen nuorista asiat ovat kunnossa, vai ovatko? Suunhoidon ammattilaisten on aika ajoin päivitettävä tietämyksensä ajan tasalle. Tämä sessio antaa tietoa nuorison nykytilanteesta psykiatrin, poliisin ja hammaslääkärin silmin.

10.15 - 11.15
Syteen vai saveen – riittävän hyvä vanhemmuus sekä muita näkökulmia lasten ja nuorten hyvinvointiin
LL, foniatrian ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri Päivi Lindholm
11.15 - 12.00
Nuorten päihde- ja syrjäytymistilanne
Komisario Hannu Väänänen
12.00 - 13.00
Lounastauko
13.00 - 13.45
Lasten kaltoinkohtelu ja suu - lyhyt kertauskurssi kliinikolle
EHL Heikki Alapulli
13.45 - 14.15
Tupakkatuotteet puheeksi
HLT Tarja Tanner
14.15 - 14.45
Hammaslääkäri salapoliisina - eroosion syytekijät nuorilla
HLL Viivi Karoliina Alaraudanjoki

Juurihoito muuttuu-vai muuttuuko?

Sali
Paatero
Järjestäjä
Apollonia
Puheenjohtaja
Dos., EHL Merja Laine

Esitys käsittelee aluksi juurihoidon tulevaisuutta tieteen ja terveydenhoidon kehityksen näkökulmasta. Luennolla tunnistetaan useita juurihoidon osa-alueita, joilla erityisesti tapahtuu mielenkiintoista kehitystä ja pohditaan eri kehityssuuntien mahdollisuutta onnistua tavoitteissaan. Esityksen toinen puoli paneutuu arkisempiin muutoksiin instrumenteissa, materiaaleissa, juuritäytössä ja "teknisissä tavoitteissa" juurihoidon jokapäiväisessä työssä. Lopuksi uusista kehitysnäkymistä poimitaan innostava visio siitä mitä juurihoito voi olla jo piankin, jos...

10.15 - 11.45
Luento
Prof. Markus Haapasalo
11.45 - 12.45
Lounastauko
12.45 - 13.30
Luento
Prof. Markus Haapasalo

Eettinen seminaari

Sali
Tammisalo
Järjestäjä
Apollonia ja Kristillinen hammaslääkäriseura
Kohderyhmä
Hammaslääkärit ja hoitohenkilökunta
Puheenjohtaja
EHL Salla Salmenkivi

Tunteet ovat läsnä myös työelämässä - halusimmepa tai emme. Ne vaikuttavat ajatteluun, päätöksentekoon, yhteistyövalmiuksiin ja uusiutumiskykyyn. Mutta miten tunteet pitäisi ottaa huomioon työpaikoilla? Johdon ja työyhteisöjen valmentajan Eveliina Salosen puheenvuorossa tarkastellaan viimeaikaisen psykologian ja johtamistutkimuksen valossa sitä, miten tunteet vaikuttavat työssä, mitä on tunneäly sekä miten jokainen meistä voi kehittää tunteiden johtamisen taitojaan. Tulevaisuutta voidaan tehdä - millaisen tekisimme? Mikä tekee yltäkylläisessä Suomessa elämästä elämisen arvoista? Kuinka rakennetaan yhteiskuntaa, jossa jokaisen kansalaisen on mahdollista olla kaikkea sitä, mitä hän parhaimmillaan voi olla. Kuinka tulevaisuus saa hymyilevät kasvot? Elämme keskellä yhteiskunnallista murrosta. Hyvä ja tavoittelemisen arvoinen on määrittymässä uusiksi. Professori Arto O. Salonen sanoittaa tätä murrosta myönteisen jäljen jättävällä tavalla.

10.15 - 11.45
Tunteet työssä - tunteet työpaikan voimavarana
Johdon ja työyhteisön valmentaja Eveliina Salonen
11.45 - 12.15
Tauko
12.15 - 13.45
Tulevaisuutta voidaan tehdä - millaisen tekisimme?
Apulaisprof. Arto O. Salonen