puh. +358 9 6803 120 · toimisto@apollonia.fi

Prekurssit

Vuonna 2020 järjestetään kaksi prekurssia ke 11.11.2020. Implantologian prekurssi on jouduttu perumaan. Prekurssit järjestetään webinaareina. Ilmoittautuminen prekursseille tapahtuu Apollonian verkkosivujen kautta.

 

Apollonia Symposium Prekurssi: Why My Patient Reports to Brush Her Teeth and Still Have Caries Lesions? | Prof. Alexandre R. Vieira | Webinaari

Aika
18.03.2021, klo 8.30 - 12.30
Järjestäjä
Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia ry
Paikka
Webinaari
Hinta
190 € 18.2.2021 saakka
220 € 19.2.2021 alkaen
0 € opiskelijat
-50% Erikoistuvat hammaslääkärit
Tarjous! 2 Prekurssia yhteensä 290€

Karies on sairaus, joka on hyvin ehkäistävissä, mutta silti sitä esiintyy suurella osalla väestöä. Karieksella on myös taipumus kasaantua, tietyllä osalla väestöstä on paljon kariesta. Ei ole harvinaista, että kerrotaan ehkäisevän hammashoidon ponnisteluista, mutta potilaan karies vain etenee. Tämän taustalla voivat olla potilaan biologiset tekijät, jotka säätelevät kariesta ja sen etenemistä.

Professori Vieira on suubiologian, lasten hammashoidon, genetiikan ja antropologian professori Pittsburghin yliopistossa Pennsylvaniassa USA:ssa. Hän on valmistunut hammaslääkäriksi ja erikoistunut lasten hammashoitoon Brasiliassa Rio de Janeiron yliopistossa. Hän on väitellyt tohtoriksi genetiikasta ja kouluttautunut sen jälkeen ihmisen molekyyligenetiikkaan Iowan yliopistossa USA:ssa.


Aikataulu (alustava):
08:30-09:00 Yhteyden check
09:00-10:30 Lecture Part 1
10:30-11:00 Break
11:00-12:30 Lecture Part 2


***
Dental caries is a disease that is highly preventable and yet still affects a large percentage of populations, including a pattern in which some individuals have most disease. It is not uncommon to face with reports that describe an effort on preventive measures and yet patients continue to show disease, which suggests a host biological component modulating dental caries.


Dr. Vieira is Full Professor of Oral Biology, Pediatric Dentistry, Human Genetics, and Anthropology at the University of Pittsburgh. He is trained as a dentist with specialties in pediatric dentistry and dentistry for individuals with special needs at the Federal University of Rio de Janeiro, and after a PhD in Genetics, he trained in human molecular genetics at the University of Iowa. 


Apollonia Symposium Prekurssi: Minimally-invasive non-surgical therapy | Prof. Luigi Nibali | Webinaari

Aika
18.03.2021, klo 13.30 - 17.30
Järjestäjä
Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia ry
Paikka
Webinaari
Hinta
190 € 18.2.2021 saakka
220 € 19.2.2021 alkaen
0 € opiskelijat
-50% Erikoistuvat hammaslääkärit
Tarjous! 2 Prekurssia yhteensä 290€

Lisääntynyt hampaiden menettäminen liittyy hoitamattomiin syventyneisiin ientaskuihin, erityisesti luutaskuihin. Minimally-invasive non-surgical periodontal therapy avulla pyritään subgingivaalisen biofilmin ja hammaskiven sekä infektoituneen kudoksen laajaan poistamiseen ja minimaliseen kudostraumaan. Kasvavan tutkimusnäytön mukaan ei-kirurgisilla hoidoilla pystytään pienettämään paitsi ientaskujen syvyyttä (PPD) myös vaikuttamaan kiinnitystasoon (CAL) ja radiologisesti nähtävään luun määrään.


Tule oppimaan lisää Minimally-invasive non-surgical therapy’sta ja ota se käyttöösi tilanteissa, joissa subgingivaalisen biofilmin poistaminen ja luutaskujen puhdistaminen ei onnistu tavanomaisilla ei-kirurgisilla keinoilla.

Ohjelma (alustava):
13:30-14:00 Yhteyden check ja ilmoittautumiset
14:00-15:30 Lecture Part 1
15:30-16:00 Break
16:00-17:30 Lecture Part 2

Professor Luigi Nibali, Professor of Periodontology, King's College London
Professori Luigi Nibali valmistui hammaslääkäriksi Italiasta Catalonian yliopistosta ja suoritti Master of Science – tutkinnon ja tohtorin tutkinnon (‘Genetics of aggressive periodontitis’) University College London / Eastman Dental Instituutissa. Professori Nibalilla on julkaisuja parodontologian ja lääketieteen lehdissä ja hän on saanut useita tutkimuspalkintoja parodontologian alalla mm. the Fish prize from the British Society of Periodontology ja IADR:n the Socransky-palkinnon. Hän kuuluu the Journal of Dental Research ja Journal of Clinical Periodontology lehtien toimitusneuvostoon.

Hänen kliininen työnsä keskittyy vaikeiden parodontologisten potilaiden hoitoon, erityisesti syvien luutaskujen ja molarien furkaatioiden hoitoon. Hänen pääasiallinen tutkimusmielenkiintonsa kohdistuu minimally-invasiviseen parodontologiseen hoitoon, genetiikkaan /mikrobeihin liittyviin riskitekijöihin ja parodontiitin ja yleisterveyden välisen yhteyden selvittämiseen.