puh. +358 9 6803 120 · toimisto@apollonia.fi

Kongressiesitykset

Hammaslääkäripäivien 2023 posterit ja suulliset esitykset

Kutsumme hammaslääketieteen tutkijat Hammaslääkäripäiville 9.–11.11.2023 esittelemään tuoreiden tutkimustensa tuloksia. Postereista ja suullisista esityksistä kootaan näyttely Apollonian näyttelyosastolle. Osastolla on esityksiä varten kosketusnäytöt.

Näyttelyn tarkoituksena on toimia siltana hammaslääkäritutkijoiden ja kliinikoiden välillä. Hammaslääkäripäivillä palkitaan vuoden paras kongressiesitys.

Näyttelyyn ilmoittaudutaan 27.9. mennessä (tarkemmat ohjeet kohdassa ”Ilmoittautuminen näyttelyyn”).

Kongressiesitysten tekijät myös laativat esityksestään Hammaslääkärilehteen suomenkielisen uutistiivistelmän.

Tapahtumaan hyväksytään vain yksi esitys/tutkija. Jos kirjoittajia on useampia, täytyy esityksen olla kaikkien kirjoittajien hyväksymä.

Esittäjät saavat tapahtumaan näyttelylipun. Luennoille tulee ilmoittautua erikseen, ja ne ovat maksullisia.

Ilmoittautuminen näyttelyyn

Vuonna 2023 Hammaslääkäripäiville hyväksytään digitaalisia postereita ja suullisia esityksiä.

Näyttelyyn ilmoittaudutaan 27.9. mennessä Webropol-lomakkeella:

Ilmoita posterisi tai suullinen esityksesi näyttelyyn

Esityksen koko on 1–2 Powerpoint-diaa (kuvasuhde 16:9, vaaka). Dia(t) toimitetaan myös suullisesta esityksestä.

Posteridiat ja uutistiivistelmä (ks. tarkemmat ohjeet alla) liitetään ilmoittautumislomakkeeseen. Jos posteri tai suullinen esitys on esitetty aiemmin kansainvälisessä kongressissa, ilmoitathan myös ko. kongressin yhteystiedot.

Mikäli kongressiesityksen esittämiseen on saatu Apollonian apuraha, tulee ilmoittautumislomakkeeseen laittaa tieto siitä, onko apuraha saatu posteriin vai suulliseen esitykseen.

Ilmoittautumislomakkeen tietojen pitää olla täytetty ja tarvittavien liitteiden toimitettu annettuun deadlineen mennessä. Jos tietoja tai liitteitä puuttuu, esitystä ei oteta käsittelyyn.

Uutistiivistelmän kirjoitusohjeet

Kirjoittajat tekevät posterinsa keskeisestä sisällöstä ja tuloksista uutistiivistelmän Hammaslääkärilehteen. Tiivistelmä kirjoitetaan suomeksi riippumatta posterin alkuperäiskielestä, ja tiedetoimitus tarkistaa tekstien kieliasun.

– pituus 1000–1500 merkkiä välilyönteineen
– ei taulukoita tai kuvioita tms.
– rakenteeltaan vapaamuotoinen (ei strukturoitu)
– otsikoi lyhyesti ja napakasti

Alla malli vuoden 2022 Parhaan posterin esittäjän uutistiivistelmästä, jota voit käyttää esimerkkinä:
Uutistiivistelmä esimerkkimalli
(Annika Olander: PRE-TRANSPLANT ORAL HEALTH ASSOCIATES WITH ACUTE REJECTION POST 
LIVER TRANSPLANTATION)

Lisäkysymyksiä uutistiivistelmästä voi lähettää osoitteeseen laura.kimari(at)apollonia.fi tai vuokkomaria.nummi(at)apollonia.fi

Kiinnostavan ja ajankohtaisen kongressiesityksen palkinto

Tapahtumassa palkitaan yksi kiinnostava kongressiesitys. Palkinnon arvo on 500 euroa. Se maksetaan ilmoitetulle tilille tapahtuman jälkeen. Palkinnon voi saada ainoastaan esittäjä, joka on Apollonian jäsen. 

Hyvä esitys on iskevä, sen sanoma lyhyt ja nopeasti ymmärrettävissä, mutta se sisältää kuitenkin riittävästi yksityiskohtaista tietoa asiantuntijoitakin ajatellen.

Kongressiesityksiä Cafe Trion lavalla perjantaina 10.11. klo 14:30-15:15

Cafe Trion lavalle näyttelyalueella on valittu kolme kiinnostavaa ja ajankohtaista tutkimusta keskusteluun. Kolmea tutkijaa haastattelee Dos., EHL Ritva Näpänkangas Oulusta. Hae kuppi kahvia Järjestötorilta ja tule kuulemaan ajankohtaista asiaa meneillään olevista tutkimuksista!