Infektiofokustutkimukseen ja fokussaneeraukseen liittyy usein haastavia päätöksentekotilanteita.
Infektioiden ja infektiofokusten hoito nopeassa aikataulussa ennustettavasti ei ole useinkaan mahdollista ja hoidon kiireellisyys johtaa usein fokushampaiden poistopäätökseen.Hampaan menetykset voivat aiheuttaa merkittävää elämänlaadun alentumista muutoinkin vaikeassa elämäntilanteessa. Mitkä asiat tulisi huomioida infektiofokustutkimusta tehtäessä ja hoitoa suunniteltaessa. Kuinka kuntoutan purentaa fokussaneerauksen jälkeen?
Suusyöpään sairastuu Suomessa vuosittain satoja ihmisiä. Useimpien potilaiden kohdalla epäily taudista herää hammaslääkärissä. Tämä kaksipäiväinen sessio on suunnattu jokaiselle hammaslääkärille, olit sitten erikoistumassa, erikoistunut tai yleiskollega. Toisena luentopäivänä käymme läpi tarkemmin suusyövän hoidon vaikutuksia suuhun ja päivän päättää kaksikielinen luento iäkkään suusyöpäpotilaan hoidosta.
Potilaallasi on puremalihas- ja leukaniveloireiden lisäksi myös muita oireita. Osaatko tehdä oikean diagnoosin: onko kyseessä "pelkkä TMD" vai onko taustalla kenties jokin yleis-tai nivelsairaus? Milloin on syytä lähettää potilas erikoislääkärin konsultaatioon?
Työhyvinvointi on hyvinvointialueille siirtymisen ja lukuisten muutosten pyörteissä muuttunut yhä haastavammaksi, kuormitusta on paljon. Tule kuulemaan eri viranomaistahojen ajankohtaiset kuulumiset ja erityisesti hammaslääkäreiden työhyvinvointikyselyn alustavat tulokset.
Päivän ohjelma tarjoaa tietoa lasten ja lapsiperheiden ravitsemuksesta ja tämän hetkisistä ravistemussuosituksesta Suomessa painopisteen ollessa lasten ja nuorten ruokailutottumuksissa. Lisäksi käsitellään nuorten syömishäiriötä hammashoidon näkökulmasta sekä D-vitamiinin vaikutuksesta suun hyvinvointiin.
Kehitysjohtaja, Vuoden Isä 2019 Hermanni Hyytiälän puheenvuorossa käsitellään sitä, kuinka viimeisen parin vuoden aikana palveluorganisaatioiden yhteydessä on alettu puhumaan häiriökysynnän ilmiöstä. Tässä puheenvuorossa kerrotaan mitä häiriökysyntä on, mistä se johtuu ja miten sitä voidaan vähentää. Valmistaudu oman ajattelun lempeään ravisteluun! Hermanni on systeemiajattelun huippuasiantuntija ja johdon neuvonantaja, joka tekee keynote-puheenvuoroja ja tekoälyn avulla näkymättömiä asioita näkyväksi johdolle. Hän on erikoistunut organisaatioiden kyvykkyyden parantamiseen auttamalla päättäjiä tekemään parempia asioita, ei vain vanhoja asioita paremmin. Hermanni on vuosia työskennellyt kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettujen nykyaikaisen johtamisen ja organisaatiokehittämisen asiantuntijoiden parissa. Hän on Olli-Pekka Heinosen kanssa myös ainoa suomalainen vaikuttaja, joka on kirjoittanut artikkelin maailman talousfoorumin sivustolle. Hermannin sanoin: “Maailman muuttuminen ja monimutkaisuus eivät ole suurin haasteemme. Suurin haasteemme on, jos kohtaamme tällaisen maailman vanhentuneilla hahmotustavoilla.”
Prof. Pekka Louhialan puheenvuorossa käsitellään sitä, miten hyvää ja pitkäaikaista hoitosuhdetta on ennenkin arvostettu, mutta vasta viime vuosina se on ilmestynyt tutkimuksen agendalle. Monipuolinen tutkimustieto osoittaa hoitosuhteen hyödyt.
HLT, EHL Nora Hiivalan puheenvuorossa käsitellään sitä, miten tavoitteena arkivaikuttavuuden lääketieteellä on tuottaa mahdollisimman paljon terveyttä niin, että potilaiden kokemat haitat ovat mahdollisimman vähäisiä ja yhteiskunnalle aiheutuvat kustannukset pysyvät kohtuullisina. Arkivaikuttavuuden kehittämiseksi tarvitaan hyvää kliinistä osaamista, ajantasaisen tieteellisen näytön hyödyntämistä, jatkuvaa suoriutumisen dokumentointia sekä hoitoyksiköiden välistä vertaiskehittämistä. Myös potilaan kannalta tärkeät tulosmittarit tulee sisällyttää arviointiin.