Sessiossa pohditaan, mikä kivun hoidossa on vaikuttavaa. Lisäksi sessiossa käsitellään akuutin ja neuropaattisen kivun hoitoa käytännössä.
Pulpan hoidolla pyritään säilyttämän pulpa elävänä. Syvän karieksen kyseessä ollen juurihoitojen tarvetta voidaan ehkäistä tai vähentää karieksen hallinnalla, ks. Käypä hoito -suositus Karies (hallinta). Juurihoitoa ei voi aina välttää. Tiedetään, että juurihoidon tulos vaihtelee hammas- ja potilaskohtaisesti. Miten tämä tulisi huomioida hoitopäätöstä tehdessä?
Kaikki oikomishoitoja tekevät hammaslääkärit pohtivat ankkuroinnin tarvetta ja toteutusta. Tule kuuntelemaan mitä asioita tulee ottaa huomioon ankkurointia suunnitellessa ja miten eri tavoin oikomishoidon ankkurointia voidaan toteuttaa.
Terveyden, toiminnallisuuden ja potilaan kokeman hyödyn tulee olla tavoitteena kaikkea hammashoitoa suunniteltaessa. Terveyden ja toiminnallisuuden lisäksi estetiikalla on vaikutusta potilaan hoidosta kokemaan hyötyyn. Riittämätön supra-alveolaarinen kiinnitys (biologinen leveys) korjaavassa hammashoidossa, parodontiitin aiheuttamat kiinnityskudoksen vauriot, ja pitkälle edenneet ienvetäymät sekä pehmyt-/kovakudospuutokset implanttikruunujen ympärillä vaikeuttavat hyvän suuhygienian ylläpitämistä, aiheuttavat esteettisiä ongelmia, ja estävät hoidon tavoitteiden saavuttamista. Tämän session tavoitteena on esitellä alveoliharjanteen pehmyt ja kovakudosten rekonstruktiomenetelmiä, jotka ovat kehittyneet osaksi laadukasta ja vaikuttavaa hammashoitoa.
Neljä viidestä eurooppalaisesta sairastaa ainakin yhtä kroonista tautia. Esimerkiksi sydän- ja verisuonitaudit ja diabetes yleistyvät Suomessa, lisäksi tekoniveliä asennetaan tuhansia vuosittain ja osteoporoosilääkitys aloitetaan sadoille. Miten nämä sairaudet vaikuttavat suun terveydenhuoltoon ja mistä hammaslääkäri voi saada lisätietoa? Tervetuloa kuulemaan yleissairauksien merkityksestä suun terveyteen!