puh. +358 9 6803 120 · toimisto@apollonia.fi

Luennoitsijat

« Palaa takaisin luennoitsijoihin.

Olli-Pekka Lappalainen

LT, EHL

Luennot

LuentoAjankohtaSali
Onko kipulääkkeissä eroa?11.11 11:30 - 12:15Koski

Luennoitsijan kuvaus

Olen koulutukseltani lääketieteen tohtori ja suu- ja leukakirurgi. Työskentelen Helsingin yliopistossa suu- ja leukakirurgian yliopistonlehtorina sekä sivuvirkaisena kliinisenä opettajana HUSissa. Kivunhoitolääketiede on ollut vahvasti ammattiurallani läsnä jo vuosien ajan ja teen myös tutkimusta ja ohjaan väitöskirjoja kipututkimuksesta.

Sidonnaisuudet: STM, Terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvosto / Elintapa ja omahoito -jaosto (jäsen) / Suun terveydenhuollon jaosto (jäsen) Lääketieteen koulutuksen yhdistys r.y. (erityispätevyystoimikunnan puheenjohtaja) Potilasvakuutuslautakunta (asiantuntija) HUS Alueellinen lääketieteellinen tutkimuseettinen toimikunta (jäsen) Luentopalkkiot: Duodecim, Apollonia, Straumann Oy, Diasteema r.y., STAL r.y., Pääkaupunkiseudun hammaslääkäriseura r.y., Odontologiska samfundet i Finland r.f.

Luennon pääkohdat: Sopivan kipulääkityksen määrittäminen vaatii hammaslääkäriltä paitsi potilaan kokonaisterveystilan ja lääkityksen arvioimista, myös soveltuvan kipulääkkeen farmakodynamiikan ja -kinetiikan osaamista. On tärkeää osata valita kulloinkin sopiva ja turvallinen hoitovaihtoehto. Myös lääkkeiden haittavaikutusprofiileissa on eroja, ja nämä on hyvä muistaa osana turvallista ja tehokasta kivunhoitoa.