puh. +358 9 6803 120 · toimisto@apollonia.fi

Luennoitsijat

« Palaa takaisin luennoitsijoihin.

Jaana Helenius-Hietala

HLT, EHL

Luennot

LuentoAjankohtaSali
Kariologiset infektiofokukset09.11 09:45 - 10:30Äyräpää

Luennoitsijan kuvaus

Olen toiminut hammaslääkärinä yli 30 vuotta erilaisissa tehtävissä sekä julkisella että yksityisellä puolella ja monipuolista kokemusta on kertynyt myös ulkomailta. Kliiniseen hammashoitoon erikoistumisen ja suulääketieteeseen painottuvan väitöskirjan jälkeen työni on ollut erikoissairaanhoidossa Husissa. Olen ollut mukana kehittämässä vaikeasti sairaiden potilaiden hoitoprosesseja (Hus hoitoketjut) ja vastuualueeseeni kuuluu kariologian/endodontian erikoistuvien ohjauksen lisäksi yleisanestesiahammashoitoprosessi ja laatulääkärin tehtävät. Jatkan aktiivisesti tutkimustyötä yleissairaiden potilaiden hammashoitoon liittyen.

Sidonnaisuudet:
Apurahat: HUS tutkimusrahoitus, Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia, Mary och Georg Ehrnrooths stiftelse, Suomen, Transplantaatiokirurginen yhdistys ry, Suomen Naishammaslääkärit ry, Vatsatautien tutkimussäätiö, Paulon säätiö. Luentopalkkiot /kongressimatkat: Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia, Astellas, Novartis, Farmasian oppimiskeskus, Turun yliopisto, STAL, Colgate. Yksityishammaslääkäri Hammashohde Munkkivuori.

Luennon pääkohdat: Esittelen luennossani Husin hoitoketjuihin perustuvia hampaistosaneerauskäytäntöjä kariologiassa / endodontiassa ottaen huomioon eri potilasryhmät sekä potilaskohtaiset tekijät. Potilastapausten valossa esittelen hoitolinjaukseen vaikuttavia tekijöitä; milloin on järkevintä poistaa hammas ja milloin voidaan vielä korjata / juurihoitaa tai seurata.