puh. +358 9 6803 120 · toimisto@apollonia.fi

Luennoitsijat

« Palaa takaisin luennoitsijoihin.

Hellevi Ruokonen

Dos., EHL

Luennot

LuentoAjankohtaSali
Parodontiitti infektiofokuksena09.11 09:05 - 09:45Äyräpää
Potilastapaus 211.11 11:00 - 11:30Helminen-Pakkala

Luennoitsijan kuvaus

Olen suulääketieteen ja parodontologian dosentti ja kliinisen hammashoidon (parodontologia) erikoishammaslääkäri sekä suorittanut myös eMBA ja Master of Dental Science koulutusohjelmat. Toimin HUSin Suu-ja leukasairauksien linjan linjajohtajana ja ylihammaslääkärinä. Linjaan on keskitetty Uudenmaan alueen vaativa erikoissairaanhoito. Oma tutkimus toimintani on keskittynyt suun infektioiden ja yleissairauksien välisen yhteyden tutkimukseen, erityisesti kroonista munuaistautia sairastavilla.

Sidonnaisuudet: Olen toiminut Apollonian toiminnan tarkastajana vuodesta 2019 alkaen. Pidän pienimuotoista yksityisvastaanottoa Helsingissä. Ei muita sidonnaisuuksia.

Luennon pääkohdat: Luennossani pyrin antamaan vastaukset seuraaviin kysymyksiin: 1.Mitä tiedämme parodontiumin ja yleisterveyden välisestä yhteydestä? Käytän esimerkkinä parodontiumin tulehduksen merkitystä sydän-ja verisuonisairauksissa. 2.Mitä konkreettisia seurauksia voi syntyä, jos parodontiumia ei hoideta ajoissa? 3.Mitä asioita tulee huomioida hoidon suunnittelussa? 4.Missä hoito tapahtuu, mitä hoidetaan erikoissairaanhoidossa ja mitä avoterveydenhuollossa ja lopuksi pyrin vastaamaan kysymykseen 5.Milloin poistaa, milloin säästää kysymykseen