puh. +358 9 6803 120 · toimisto@apollonia.fi

Hammaslääkäripäivät siirtyy mobiililippuaikaan

Hammaslääkäripäivillä otetaan tänä vuonna käyttöön sähköiset liput, jotka kulkevat mukana mobiililaitteissa. Tämä on yksi askel kestävämpään tapahtumaan, kun isosta kasasta muovikoteloita ja kaulanauhoja voidaan luopua.

Moni on tottunut näyttämään lippua kännykästään lentokentän porteilla, busseissa ja kulttuuritapahtumissa. Sama toimintatapa siirretään nyt Hammaslääkäripäiville.

– Tämä muutos on ollut tuloillaan. Ensimmäisellä kerralla opetellaan vain uusi tapa ja sitten se onkin jo tuttua. Nyt on tämän aika, painottaa Apollonian koulutustoimikunnan näyttelyvastaava Otso Salmi.

Uutta käytäntöä lähdetään nyt rohkeasti testaamaan ja kehittämään kokemusten pohjalta eteenpäin.

–  Tulevaisuudessa haluamme kehittää tapahtuman mobiilipalveluja kokonaisuutena ja lippu on yksi osa tätä kokonaisuutta, kertoo tapahtumavastaava Pauliina Luotola Apolloniasta.

Sujuvasti sisään

Lippua näytetään ensin Messukeskuksen porteilla, jossa laitteet lukevat lipussa olevan QR-koodin. Seuraavaksi mobiililippua tarvitaan naulakoilla ja edelleen siirryttäessä luennoille.

Mobiililippu on tänä vuonna sähköpostin ja tekstiviestin mukana tuleva linkki, jonka osallistuja saa ilmoittautumisvahvistuksen mukana. Lipun voi tämän jälkeen avata mobiililaitteella. Se, miten tiedosto aukeaa laitteella, on laitekohtaista. Laitteen asetuksista riippuen lippu voi aueta suoraan tai tallentua ladattuihin tiedostoihin. Jotta saapumisesi on sujuvaa, tarkistathan etukäteen, että saat lipun auki omalla laitteellasi. Lipusta voi ottaa vaikka kuvakaappauksen, jolloin se on helposti saatavilla lipunlukupisteillä. Paikan päällä on toki tarjolla apua mobiililipun käyttöön ja latauspisteitä tarpeen tullen.

Kestävyys edellä

Yksi merkittävin asia siirtymän takana on kestävyysajattelu. Kestävää tapahtuma syntyy valintojen purosta. Hammaslääkäripäiville on vuosittain tilattu tuhansia kaulanauhoja ja nipuittain muovikoteloita, jotka on kuljetettu vielä erikseen paikan päälle. Tästä ympäristökuormasta voidaan nyt luopua.

Käytössä on tänäkin vuonna myös tuttu tapahtumasovellus, josta löytyvät luennot ja luennoitsijat, näytteilleasettajat, kongressiesitykset, yleistiedot tapahtumasta sekä mahdollisuus esittää kysymyksiä luennoilla. Paperisen käsiohjelman painosta on pienennetty vuosi vuodelta. Käsiohjelman pois jättämisestä aiemmin tulvi kävijäpalautetta, joten tarjoamme vielä senkin vaihtoehdon niille, joille selailtava käsiohjelma on osa hyvää tapahtumakokemusta. Palaute onkin meille tärkeää ja antaa signaalia siitä, mihin suuntaan tapahtumaa kehitetään.

Tervetuloa taas astetta kestävämpään tapahtumaan!