puh. +358 9 6803 120 · toimisto@apollonia.fi

Ylihammaslääkäri, TtT, EHL, MIH Ulla Harjunmaa

Luennot

12.11.2021 klo 9.00 COVID ja suun terveydenhuolto Suomessa ja maailmalla
› Katso päivän muut luennot

Olen koulutukseltani terveydenhuollon EHL, terveystieteiden tohtori kansainvälisen lääketieteen alalta ja International health-maisteri, ja minulla on Kansainvälisen terveydenhuollon erityispätevyys. Työskentelen THL:llä ylihammaslääkärinä, jossa aloitin maaliskuussa 2020, lähes samaan aikaan koronapandemian kanssa. Olen siitä asti kuulunut THL koronatilanneryhmään, vastaten suun terveydenhuollon koronaohjeistuksesta. Ennen THL:ää työskentelin Tampereen kaupungin suun terveydenhuollon hallinnossa ja sitä ennen n.10 vuoden ajan Tampereen Yliopistolla Kansainvälisen lääketieteen yksikössä tutkimus ja opetustehtävissä. Olen työskennellyt myös vuosia kansainvälisissä tehtävissä useissa matalan tulotason maissa Aasiassa ja Afrikassa, koulutusasiantuntijana Duodecimilla, yksityishammaslääkärinä sekä kliinisessä työssä julkisella sektorilla.

Sidonnaisuudet: Hammaslääkäriseura Apollonian hallitus, Lääkäriliiton Kansainvälisen terveyden neuvottelukunta, Kansainvälisen terveydenhuollon erityispätevyystoimikunta. Luentopalkkioita FCG:ltä ja Lääkäriliitolta.

Luennon pääkohdat: COVID-19 tilannekatsaus, katsaus suun terveydenhuollon COVID-aikaan ja mm. suojatoimiin – mistä kaikki alkoi ja miten on tultu tähän hetkeen, suun terveydenhuollon tartunnat Suomessa ja maailmalla, COVID-epiedmian vaikutus suun terveydenhuollon palveluihin, lopuksi katse tulevaisuuteen.

Luento tallennetaan.