puh. +358 9 6803 120 · toimisto@apollonia.fi

LK (Vastalääke.fi) Mia Muhonen

Luennot

8.11.2019 klo 14.30 Tammisalo Mitä kertoa potilaille kriittisestä ajattelusta ja terveyshuuhaasta?
› Katso päivän muut luennot

Olemme perustaneet viime syksynä yhdessä muiden Turun lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden kanssa Vastalääke ry:n taistelemaan mediassa liikkuvaa terveyshuuhaata vastaan ja tuomaan tieteeseen perustuvaa tietoa kaikkien saataville. Olen kolmannen vuoden lääketieteen opiskelija ja toimin Vastalääkkeessä mm. viestintävastaavana ja sihteerinä.

Luennon sisältö:

”Mitä kertoa potilaille kriittisestä ajattelusta ja terveyshuuhaasta?”

Nykypäivänä potilaat etsivät valtavasti tietoa netistä ja törmäävät jatkuvasti perättömiin terveysväitteisiin, jotka voivat pahimmillaan olla terveydelle haitallisia. Terveysalan ammattilaisina meidän tulisi puuttua kaikin keinoin virheellisen tiedon leviämiseen. Luennolla käsittelen medialukutaidon merkitystä, kriittistä ajattelua ajattelusta ja esittelen keinoja luotettavan tiedon tunnistamiseen.

Sidonnaisuudet:

Vastalääke ry:n toiminnan taustalla on hanke, jota rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Kansanvalistusseura. Muut yhteistyökumppanit ovat Lääkärin sosiaalinen vastuu sekä prof. Juhani Knuuti. Yhdistyksen jäsenet ovat mukana toiminnassa vapaaehtoisina.